ryczałt opłacalny?
Moderator: Admin1
-
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: ryczałt opłacalny?
Witam, prosze o pomoc w wyborze sposobu rozliczania, zastanawiam sie nad ryczałtem.
Działalnoścs : serwis, naprawa urzadzeń, doradztwo , ogólnie usługi serwisowe itp.
Dochód /mc około 4-5 tys zł netto
Koszty /mc około 1200 zł paliwo
Telefon, internet około 100 zł
i inne drobne opłaty mieszkaniowe(biuro w domu) typu prąd, woda, gaz /mc około 300 zł
Czy przy takim dochodzie i takich kosztach wybrac RYCZAŁT ?
Pozdrawiam i dziekuje z góry za pomoc
Działalnoścs : serwis, naprawa urzadzeń, doradztwo , ogólnie usługi serwisowe itp.
Dochód /mc około 4-5 tys zł netto
Koszty /mc około 1200 zł paliwo
Telefon, internet około 100 zł
i inne drobne opłaty mieszkaniowe(biuro w domu) typu prąd, woda, gaz /mc około 300 zł
Czy przy takim dochodzie i takich kosztach wybrac RYCZAŁT ?
Pozdrawiam i dziekuje z góry za pomoc
Widzę, że ni chciało Ci się przeczytać całego wątku
.
Nie idź na łatwiznę. Znajdziesz tam odpowiedź na swoje wątpliwości.
A tak poza tym. Wszelkie usługi doradcze wyłączone są z ryczałtu.

Nie idź na łatwiznę. Znajdziesz tam odpowiedź na swoje wątpliwości.
A tak poza tym. Wszelkie usługi doradcze wyłączone są z ryczałtu.
Ja osobiście korzystam z ryczałtu, najbardziej jest on opłacalny dla małych firm
i przedsiębiorstw. Temat jest naprawdę bardzo dobrze opisany na - ryczałt ewidencjonowany. Myślę, że znajdziesz tam odpowiedź na wszystkie nurtujące Cię pytania. Jeśli jednak
nadal będzie coś dla Ciebie niejasne, to pisz na priv.
i przedsiębiorstw. Temat jest naprawdę bardzo dobrze opisany na - ryczałt ewidencjonowany. Myślę, że znajdziesz tam odpowiedź na wszystkie nurtujące Cię pytania. Jeśli jednak
nadal będzie coś dla Ciebie niejasne, to pisz na priv.
Ryczałt nie zawsze się opłaca. Gdy przedsiębiorca ponosi spore wydatki na zakup towaru albo ponosi wydatki na inwestycje, może się okazać, że ryczałt nie będzie dla niego korzystny.
Jeśli chodzi o ryczałt wszystko zależy od tego kto czym się zajmuje. Nie zawsze jest to opłacalna forma. Większość osób korzysta z tej prostej formy.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka